torstai 14. heinäkuuta 2011

Keittiöpyyhkeet


No eihän sieltä kirpputorilta pelkkiä pakasterasioita metsästetä. Yksi tärkeä tavoite on saada asuntoon ajanmukaiset pyyhkeet!

Keittiöpyyhekokoelmani onkin jo kiitettävästi karttunut. Mikään ei voita pellavaisia ja puuvillaisia kauniita ja hyvälaatuisia pyyhkeitä menneiltä vuosikymmeniltä. Joko värikkäissä raidoissa tai vaalean yksivärisinä.

Persoonallisen lisänsä pyyhkeisiin tuo se, että niistä löytyy useimmiten viehättävät nimikirjaimet. Mitäköhän R.A., O.K., A.H., H.E. ja E.K. ajattelisivat, jos tietäisivät mihin heidän aikanaan nimikoineet pyyhkeensä ovat päätyneet?

Omalta äidiltänikin löytyy käsipyyhkeitä ja vuodevaatteita, joihin hän on nuoruudessaan kirjaillut silloiset nimikirjaimensa. Täytyykin kysyä missä iässä ja minä vuonna tämä on tapahtunut. Valistuneen päättelyn perusteella oletan, että pyyhkeiden nimikoimisen tapa on jäänyt pois vähitellen 1960- ja 1970-lukujen taitteen jälkeen. Mutta 50-luvulla rakennettuun taloon nimikirjaimilla varustetut keittiöpyyhkeet vielä sopivat ;-)

2 kommenttia:

  1. Vanhat keittiöpyyhket on kyllä hienoja ja kestäviä. Minun kokoelmistani löytyy muun muassa T.A. Täytyy myöntää, ettei itselläni riittäisi sen enempää taidot kuin hermotkaan yhtään minkään nimikointiin.

    t. Toinen lähiöön muuttanut

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista! Sama juttu omalla kohdallani; ei taitoa, ei jaksua vastaavaan. Siksi onkin kiva nauttia valmiiksi nimikoiduista pyyhkeistä, vaikkeivat ne kirjaimet omiin ihan vastaakaan :)

    VastaaPoista