keskiviikko 6. heinäkuuta 2011

Suuri muutto

Oi joi. Hengästyttää kun ajatteleekin.

Valikoi tavarat jotka haluat mukaan. Pakkaa ne. Kokoa jäljelle jääneet esineet yhteen ja vie kirpputorille tai antikvariaatteihin. Siivoa vanha koti. Pura vanha sähkösopimus, tee uusi. Hanki kotivakuutus.

Tilaa ja nouda pakettiauto. Pyydä luottoystävä(t) auttamaan. Roudaa kamat ensin autoon ja sitten uuteen asuntoon (haba kasvaa).

Kiertele kirpputoreja ja liikkeitä etsimässä uusia kalusteita, kodinkoneita ja astioita. Kavereiltakin saattaa löytyä jotain kiinnostavaa. Harkitse, tee päätöksiä, osta ja kuljeta tavarat uuteen kotiin (tässä jos jossain ystävän laina-auto helpottaa). Muista myös säilytyskalusteet, kynnysmatto, pyykkikori, pyykkiteline, poljinroskis, suihkuhylly ja wc-harja. Pakastepussit, pulloharja, lautasliinat ja keittiöjakkara. Jätesäkit, siivousvälineet, silitysvehkeet, sammutuspeite ja kellarikomeron muovilaatikot...

Ja ne työkalut! Sitten tietysti pura pahvipakkaukset, kokoa lipastot, kuskaa roskat roskikseen. Tee välisiivous ja jää odottelemaan syyskuussa saapuvaa sohvaa...

Hiljaa hyvä tulee; yksi askel kerrallaan. Onneksi tämä kaikki tuottaa (stressin ohella) myös iloa. Se kun näkee oman kodin rakentuvan lähiöön.


P.S. Pari hyödyllistä linkkiä:
Kuluttajaviraston muistio muuttajalle
Toinen muuttajan muistilista
Katso tämäkin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti