lauantai 16. heinäkuuta 2011

Ulkoilmaelämää

Tähänastisista kirjoituksista on voinut saada sen vaikutelman, että lähiön ilot keskittyvät lähinnä kodin seinien sisäpuolisiin asioihin. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa, päinvastoin. Totta on, että ajatukset ovat suurelta osin muuton jälkeen pyörineet sen ympärillä, miten järjestää elämä asunnossa. Kuitenkin kotitalon ympäristö on tarjonnut oivia mahdollisuuksia irtautua muuttostressistä ja turhista ylikierroksista kotia laittaessa.


Koska monet lähiöt on rakennettu metsäkaupunki-ihanteen mukaisesti väljästi luonnon helmaan, niiden liepeiltä löytyy hyvin todennäköisesti mukava kallioinen mäenlaki tai loiva rinne, johon mennä nauttimaan auringonpaisteesta kesäpäivänä. Tämä onnistuu toki ilman välineurheiluakin. Mutta yhtä hyvin nautinnon voi - ja se kannattaa - maksimoida mielihyvää tuottavalla piknikhuovalla, mukavalla tyynyllä ja hienolla korilla, jonka avulla voi kantaa rentoutumispaikkaan myös koukuttavan kirjan, viini- tai vesipullon, mansikat ja aurinkovoiteen.

Sitten vain makuulle ja ah, männyn latvusta mietiskelemään.

2 kommenttia:

  1. Muisto heinakuulta aurinkoisesta illasta Lahion kaltsilla lammittaa taalla sateen keskella. Piknikhuopa ja kuohari tosiaan taydensivat nautinnon. Blogi osoittaa, kuinka sujuvasti entinen kantakaupungin asukki on ottanut uuden ympariston haltuunsa.

    VastaaPoista
  2. Kiitos, lämmöllä muistelen iloista iltaa männyn katveessa! Kuvatkin on tallessa vielä kännyn matveessa (sorry ontuva rimmaus!) :)

    VastaaPoista