perjantai 27. tammikuuta 2012

Hernerokkaa!

Aamupäivän lenkki lähiön aurinkoisilla laduilla oli upea. Mutta hiihtoreissun jälkeen vatsa kurni nälkäänsä. Mistä ihmeestä tähän nyt loihtisi lämmintä ruokaa? Jääkaappi ammotti tyhjyyttään.

Ei hätää; jotain keittiöstä sentään löytyi:


Näistä elintarvikkeista loihdin suloisen aterian. Sen perustan muodosti säilyketölkillinen kasvishernekeittoa, jota tuunasin ranskalaisella sinapilla ja yrttiseoksella. Ateriaa täydensi pakastimesta sulatettu ruisleipäannos täyteläisellä juustolla ja maustekurkuilla ryyditettynä. Hernekeitto, ruisleipä ja juusto kaikki luomua. Ja ruokajuomaksi - mitäpä muutakaan kuin raikasta hanavettä!


Kylläpä maittoi taas pitkästä aikaa hernerokka retrohenkeen. Ateria katettiin Keravan puuseppien Stockmannille ilmeisesti 1960-luvulla valmistamalle tiikkiselle ruokapöydälle. Se tarjoiltiin Arabian 1960-luvun lopun lautasilta. Pöytään pääsivät myös teak-vartinen ruotsalainen lusikka sekä Aino Aallon sammaleenvihreä juomalasi.

Jam ja slurps!