lauantai 21. huhtikuuta 2012

Maljakot

On aivan turhaa tuottaa vieraille pettymystä vain sen tähden, ettei satu omistamaan yhtään sopivaa astiaa, johon tuliaiskukat laittaa.

Tästä syystä ostoslistallani on ollut jo jonkin aikaa maljakko. Mieluiten iso sellainen, joka kantaa niin ruusut kuin tulppaanit.

Viime kirppisreissulla maljakkoja löytyi kaksi.


Maljakot ovat kuitenkin pieniä.

Vasemmanpuoleinen on Göran Bäckin Arabialle suunnittelema maljakko (malli 388-1), joka oli tuotannossa 1961-1965. Maljakko on kovaa fajanssia ja sen korkeus on 13 cm. Vastaavia löytyy eri väreissä ja kokoisina verkkokaupoista.

Oikeanpuoleinen on Kaj Franckin Nuutajärvelle suunnittelema maljakko (KF 296), joka oli tuotannossa 1964-1971. Signeerattu maljakko on lasia ja sen korkeus on 17,5 cm. Myös tätä maljakkoa on saatavilla eri väreissä, kuten design-lasisivusto osaa kertoa.

Maljakot sopivat hyvin yhteen, joskaan eivät aivan täydellisesti kotini värimaailmaan (no ehkä pienet poikkeamat ovat vain piste i:n päällä...). Ja pakko kai mainita, että toinen maljakoista on itse asiassa ystäväni ja vain lainassa luonani. Vaaseista syntyikin ostoksilla lähes kinaa.


Kodin varusteista puuttuu siis edelleen iso maljakko. Toivotaan että sekin löytyy vielä joku kerta.

1 kommentti: